Kuranda Dinden Çıkmanın Cezası
Kuranda, dinden çıkmak veya Allah’a karşı gelmek için ciddi bir ceza öngörülmüştür. Kıssalarda ve ayetlerde bu cezanın Allah’ın gazabına uğramak, cehenneme atılmak, acı ve kötü sonuçlarla karşılaşmak olarak açıklanmıştır.
Kuranda Geçen Kıssalardaki Dinden Çıkmanın Cezası
Kuranda dinden çıkmanın cezasını içeren kıssalar arasında Hz. Nuh’un gemisinin üzerine gelen dalganın anlatıldığı Nuh Kıssası, Hz. Lut’un kötülüğünün cezasının anlatıldığı Lut Kıssası, Hz. İbrahim’in oğlu İsmail’i kurban etmek istemesinin anlatıldığı İbrahim Kıssası sayılabilir.
Kuranda bu kıssaların hepsinde Allah’ın gazabının cezasının, dinden çıkan insanların kötü sonuçlarla karşılaşacağının vurgulandığı görülmektedir.
Kuranda Geçen Ayetlerde Dinden Çıkmanın Cezası
Kuranda dinden çıkmanın cezasını içeren ayetler arasında;
“Allah’ın gazabından, kıyamet gününde, elbette ki, üstünüze gelir. O gün, inanmayanların günahlarının üstüne tüyleri dikeni gibi üstüne gelir.” (Tevbe Suresi, 8)
“Allah’ın laneti olarak cehenneme atılacaklarınız Allah’ın gazabından korkun.” (Tevbe Suresi, 68)
“Allah’ın gazabından korkun; çünkü onun gazabı, çetin bir şekildedir.” (Bakara Suresi, 90)
gibi ayetler yer almaktadır. Bu ayetler, dinden çıkmanın cezasının Allah’ın gazabı ve cehenneme atılma olarak açıkça belirtilmiştir.
Kuranda Dinden Çıkmanın Cezası Sonuç
Kuranda, dinden çıkmanın cezasının Allah’ın gazabına uğrama ve cehenneme atılma olarak açıkça belirtildiği görülmektedir. Kıssalar ve ayetlerde bu cezanın acı ve kötü sonuçlarla karşılaşmak olarak açıklandığını görmekteyiz. Bu nedenle, Kuran’ın öngördüğü cezayı önlemek için, Allah’a ve Peygamberine karşı gelmemek, tövbe etmek, günahlardan uzak durmak ve dinden çıkmamak gerekmektedir.