İçeriğe geç

Batırık nedir nasıl yapılır

Batırık Nedir ve Nasıl Yapılır?

Batırık, Türk kültürüne özgü küçük bir tatlıdır. Çoğu insan tarafından sevilerek tüketilen bu tatlı, çok kolay ve hızlı bir şekilde evde hazırlanmaktadır. Türkiye çapında çok popüler olan bu tatlının adının aslında Yunanca bir sözcükten geldiği düşünülmektedir.

Batırık Ne İçerir?

Batırık, genellikle un, süt, yumurta, tereyağı ve tuzdan oluşan basit bir karışımdan yapılmaktadır. Un, süt, yumurta ve tereyağının karıştırılmasıyla oluşan karışım, biraz tuz ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra, bu karışımın iki tarafı kızartılmak üzere bir tavaya konur.

Batırığın Hazırlanması

Batırık, öncelikle unlu, sütlü, yumurtalı ve tereyağlı karışımın bir tavaya dökülmesiyle başlar. Ardından, tavaya bir miktar tuz eklenir ve karışım karıştırılır. Karışım kızarmaya başladığında, tava önce sağdan sola, sonra aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirilerek iyice karıştırılır. Karışım kızarmaya devam ederken, tavaya ara sıra çok az miktarda sıvı eklenir. Karışım kızarmaya devam ederken, tavadan alınarak bir kaşıkla içi karıştırılır. Karışım, her iki tarafının da kızarmaya başladığı an tavadan alınır ve servise sunulur.

Batırık, Türk kültürüne özgü enfes bir tatlıdır. Bu basit, pratik ve lezzetli tatlı, yemek masasına eşlik eden bir çok yemekle harika bir şekilde uyum sağlar. Çok kolay ve hızlı bir şekilde evde hazırlanan bu tatlı, sağlıklı ve lezzetli bir öğün oluşturmak için mükemmel bir seçenektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir